Behandelingen

De behandelmethoden waarvoor u terecht kunt bij WCMC zijn: Acupunctuur, Tuina massage Therapie, Chinese Kruiden Therapie en Cupping.

"Met acupunctuur kun je blokkades in het lichaam opheffen. Daardoor wordt pijn verlicht of zelfs genezen. In combinatie met massages zorgt het voor meer ontspanning. De massages zijn goed tegen ziekten van onder andere spieren, botten en organen.”

De Chinese kruiden zorgen voor het genezen en verlichten van ziekten en het versterken van het lichaam. Het gaat om plantaardige, minerale en kunstmatige middelen, die in ondermeer preparatenpillen, drankjes en thee verkrijgbaar zijn.

Behandelingen voor o.a. pijnklachten, stress, spanningen, infertiliteit, hoofdpijn, overgangsklachten, hooikoorts, allergieën, afvallen, atrose, eczeem, stoppen met roken en een hoop andere klachten.

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode met een oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden door middel van acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

Meer informatie over acupunctuur

Tuina massage Therapie

Tui Na (ook wel aangeduid als Tuina) is een Chinese vorm van massage. Tui Na behoort tot de Traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast.

Meer informatie over Tuina massage Therapie

Chinese Kruiden therapie

In China wordt al ruim 3000 jaar veel gebruik gemaakt van Chinese kruiden. Al eeuwen lang worden diverse kruiden genuttigd door voeding, door er thee van te trekken of door ze op het lijf te smeren.

Meer informatie over Chinese Kruiden Therapie

Cupping

Cupping wordt ook wel het zetten van 'koppen' of 'bollen' genoemd. Het zijn glazen bollen die wij met vuur verwarmen om zo een 'vacuüm-zuig-effect' te creëren. Daardoor blijven ze op de huid zitten.

Meer informatie over Cupping